+€m@n !tu $@h@b@+

Monday, August 30, 2010

C#er!+@ +en+ang d!@......^-^

sebelum ini aku sering terfikir bagaimana rasanya sebagai seorang sahabat,

cmne ek cmne ek...macam itu la otak aku berputa mencari jawapan.....

selepas itu aku sudah ada beberapa orang mr-mr sahabat ...sangat2 bertuah kerana bersahabat dengan mereka.....thnks mr sahabat ku....



tapi pada masa ini aku nak bercerita tentang seorang ag ...tp dia miss sahabat aku ....
mungkin pelik kerana aku ada sahabat perempuan....ya, jangan pelik kerana aku nak cerita tentang sahabat perempuan aku tapi secara jujur aku sayang dia sebagai miss sahabat aku...

kehadiran dia bukan la macam cerita korea yang ntah ape2 ntah...aku pelik bin ajaib sangat ape kes dorang suke sangat ngn cite korea tuh....dari cite ke cite yg len jalan cite dia sme je...ending nya x hero/heroin dia mati or dorg kawin.....tettttt
(jgn marah aku ye wahai peminat korea)



berbalik pada miss sahabat sy....dia seorang yang simple dan
walau pun belajar di tempat yang berlainan tapi kitorang still contact dan salng berhubung.....

satu hari aku mmg hangin dengan masalah yg aku hadapi mse tuh( citer bab maslaah aku tu xyah la aku citer kan) , aku dah geram sangat sampai aku nak tumbuk dinding depan aku....

masa yg sama plak dandan je miss sahabat aku ni msg aku....

"awk ok k x?"dia bertnye ngn nada risau...

"sy x ok....."aku menjawab acuh x acuh je

aku terus call dia dan lepaskan segala marah aku, miss sahabat aku ni diam je.,..layan je aku marah kt dia....pastu bile dah lepas sume bru aku pikir...yg aku mrh dia watpe..padahal dh lega dah... nk tau dia jwab apa?

" key skang ni awk istighfar byk2....afiz, sy nk awk pg bilik air...pg amik wuduk skarang...pegi2..."dgn garang dia mengarahkn aku

amboi..miss shbt aku ni mrh aku plak...aku tau wuduk tu leh tenangkan hati yg marah, tapi mse nga mrh ape leh pikir...mmg geram yang amat hal masalah aku tu..

aku pun g la amik wuduk...mmg berkesan pun, serta merta je cool balik...so korang kalu marah2 sal awek k, ape sahaja cepat2 la amik wuduk...mustajab .dan makbul....

lepas dah tenang tu...aku call dia balik...ckp dh okey dah...cakap dah macho...pastu dia cakap dia takut gak mse dgr aku mrh tu...hehehe....
tapi sebab miss sahabat aku ni ade di sisi aku...aku x buat keje bodoh dan gila (mencederakan diri sendri..lau sorang mmg aku wat betul) huhuh
tahniah pada miss sahabat aku yang pandai dia mengawal keadaan aku.....dia kawal gune phone je..buka pakai remote control..aku mmg suka cara dia....

kat blog yang tak ramai orang baca ini....aku sangat berbesar hati dan bersyukur sebab mengenali diri kau miss sahabat....dan baru aku sedar begitu berharga nilai seorang sahabat.....bru sikit je aku citer......
 TERIMA KASIH
kepada Saidatul Rashidah Bte Abd Latif


5 comments:

  1. hehehehe...TQ awak...terharu saye.....=)

    ReplyDelete
  2. @norazizah wak odin
    awek k? hehehe xnk jd awek la...x suka la kapel2 nih..specel cket xde ke ye hehehe

    ReplyDelete
  3. @sai_senpai same2 awk....hope awk x rasa saya ni menyusahkan hidup awk selama kita berkawan

    ReplyDelete